Hagyományok: RECEPTEK (fórum)

Szeretettel köszöntelek a Falvédő-hagyományok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 5 db
  • Blogbejegyzések - 14 db
  • Fórumtémák - 5 db

Üdvözlettel,

Falvédő-hagyományok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Falvédő-hagyományok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 5 db
  • Blogbejegyzések - 14 db
  • Fórumtémák - 5 db

Üdvözlettel,

Falvédő-hagyományok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Falvédő-hagyományok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 5 db
  • Blogbejegyzések - 14 db
  • Fórumtémák - 5 db

Üdvözlettel,

Falvédő-hagyományok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Falvédő-hagyományok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 289 fő
  • Képek - 303 db
  • Videók - 5 db
  • Blogbejegyzések - 14 db
  • Fórumtémák - 5 db

Üdvözlettel,

Falvédő-hagyományok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

RECEPTEK

Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 8 éve

Ide várjuk , jól bevált és régi recepteket.Legyen az étel sütemény.

Hozzászólások eddig: 3

Új hozzászólás

A hozzászólás hossza legfeljebb háromezer karakter lehet

Ez egy válasz üzenetére. mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Nagyon aranyos vagy , hogy megkaphattuk a recepteket is. Meg is fogom sütni .....! köszi .-)) !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

FARSANGI SZALAGOS FÁNK

Hozzávalók:

70 dkg finomliszt

5 púpos ek.porcukor

1 tk.vaníliakivonat

1 narancs reszelt héja

1 egész tojás

3 tojássárga

7 dkg olvasztott vaj

1/2 dl rum

3 dl tej

3,5 dkg friss élesztő


A hozzávalókból tésztát dagasztok és duplára kelesztem,ez kb. 40-50 perc. Lisztezett deszkára borítom, két centi vastagra nyújtom és kiszúrom a fánkszaggatóval.

Konyharuhával letakarva kelesztem még fél órát. Olajat melegítek közepes lángon egy nagy fedeles edényben,majd kisebbre veszem a lángot alatta.

A fánkok közepét benyomom az ujjammal egészen az aljáig, majd az olajba teszem a benyomott felével lefelé. Fedő alatt sütöm 1,5 percig, megfordítom és a másik felét fedő nélkül is eddig.

Vigyázni kell, az olaj ne legyen túl forró, mert megég kívül a fánk, belül meg nyers marad.

Papírtörlőre szedem, lecsöpögtetem. Baracklekvárral tálalom.

30049_4eff36ec8da3_s

Farsangi-fnk.jpg

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Sziasztok,leírnám a sütirecipét,hátha hasznát veszi valaki ( igaz még messze van a karácsony).

MÉZESKALÁCS

Hozzávalók:

60 dkg. liszt
20 dkg. porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
2 evőkanál margarin
20 dkg. méz
Fűszerek:szegfűszeg
fahéj
szerecsendió
gyömbér ( egy-egy evőkanálnyi)
Gőz fölött,egy tálba összekeverjük a hozzávalókat,utoljára a szódabikarbónás lisztet.
( Tehetünk hozzá egy-két kanál tejfölt,ha kell.)
A Tésztát jól kidolgozzuk, kb. 2 milliméterre kinyujtjuk,tetszés szerinti formákra szaggatjuk, barnás pirosra sütjük.
DÍSZITÉS: Máz
12 dkg. porcukor
1 tojás fehérje
kávéskanál ecet,ezeket kikeverjük habosra( ne felejtsük el kikeverjük és nem felverjük).
Nylonzacskó sarkából, amire vágunk egy pici lukat,tetszés szerinti motivumokat nyomunk.
Egy- két órát száritsúk,nagy befőttesüvegben tároljuk!

30030_a64a2223bd24_s

mézeskalácsszív.jpg

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu