Szeretettel köszöntelek a Falvédő-hagyományok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Falvédő-hagyományok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Falvédő-hagyományok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Falvédő-hagyományok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Falvédő-hagyományok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Falvédő-hagyományok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Falvédő-hagyományok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Falvédő-hagyományok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 15 éve
Ide várjuk , jól bevált és régi recepteket.Legyen az étel sütemény.
Hozzászólások eddig: 3
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Nagyon aranyos vagy , hogy megkaphattuk a recepteket is. Meg is fogom sütni .....! köszi .-)) !
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
FARSANGI SZALAGOS FÁNK
Hozzávalók:
70 dkg finomliszt
5 púpos ek.porcukor
1 tk.vaníliakivonat
1 narancs reszelt héja
1 egész tojás
3 tojássárga
7 dkg olvasztott vaj
1/2 dl rum
3 dl tej
3,5 dkg friss élesztő
A hozzávalókból tésztát dagasztok és duplára kelesztem,ez kb. 40-50 perc. Lisztezett deszkára borítom, két centi vastagra nyújtom és kiszúrom a fánkszaggatóval.
Konyharuhával letakarva kelesztem még fél órát. Olajat melegítek közepes lángon egy nagy fedeles edényben,majd kisebbre veszem a lángot alatta.
A fánkok közepét benyomom az ujjammal egészen az aljáig, majd az olajba teszem a benyomott felével lefelé. Fedő alatt sütöm 1,5 percig, megfordítom és a másik felét fedő nélkül is eddig.
Vigyázni kell, az olaj ne legyen túl forró, mert megég kívül a fánk, belül meg nyers marad.
Papírtörlőre szedem, lecsöpögtetem. Baracklekvárral tálalom.
[Törölt felhasználó] üzente 15 éve
Sziasztok,leírnám a sütirecipét,hátha hasznát veszi valaki ( igaz még messze van a karácsony).
MÉZESKALÁCS
Hozzávalók:
60 dkg. liszt
20 dkg. porcukor
2 kávéskanál szódabikarbóna
2 tojás
2 evőkanál margarin
20 dkg. méz
Fűszerek:szegfűszeg
fahéj
szerecsendió
gyömbér ( egy-egy evőkanálnyi)
Gőz fölött,egy tálba összekeverjük a hozzávalókat,utoljára a szódabikarbónás lisztet.
( Tehetünk hozzá egy-két kanál tejfölt,ha kell.)
A Tésztát jól kidolgozzuk, kb. 2 milliméterre kinyujtjuk,tetszés szerinti formákra szaggatjuk, barnás pirosra sütjük.
DÍSZITÉS: Máz
12 dkg. porcukor
1 tojás fehérje
kávéskanál ecet,ezeket kikeverjük habosra( ne felejtsük el kikeverjük és nem felverjük).
Nylonzacskó sarkából, amire vágunk egy pici lukat,tetszés szerinti motivumokat nyomunk.
Egy- két órát száritsúk,nagy befőttesüvegben tároljuk!
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás